به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز تایلند در ماه ژوئیه (تیر) به نخستین کشوری در جهان بدل شد که در مواجهه به اوجگیری شیوع کووید-۱۹ و برای حل کمبود عرضه واکسن، یک دوز از یک واکسن چینی کرونا را یک دوز واکسن ساخت کشورهای غربی ترکیب کرد.
سوپاکیت سیریلاک، مقام ارشد بهداشتی تایلند روز پنجشنبه گفت: «این فرمول ترکیبی واکسنها در بیش از ۱.۵ میلیون نفر به کار رفته و بیخطر بوده است.»
او گفت تایلند که اکنون به طور محلی واکسن آسترازنکا را تولید میکند، دیگر از دو دوز واکسن شرکت چینی سینوواک برای ایمنسازی افراد استفاده نمیکند.
فقط ۱۳ درصد جمعیت بیش از ۶۶ میلیونی تایلند به طور کامل واکسینه شدهاند.
اکثریت موارد ۱.۲ میلیون عفونت کرونا و ۱۲۱۰۳ مورد مرگ ناشی از آن در تایلند پس از ماه آوریل (فروردین) رخ داده است و ناشی از انتشار سویههای بسیار واگیر آلفا و دلتای کرونا بوده است.
وزارت بهداشت تایلند گفت ترکیب واکسنهای سینوواک و آسترازنکا باعث بالا بردن ایمنی تا حد ایمنی تزریق دو دوز واکسن آسترازنکا شده است و از طرف دیگر با این روش فاصله میان دوز واکسن هم کوتاهتر شده است.
کیاتفوم ونگراجیت، معاون وزیر «دائمی» بهداشت عمومی تایلند گفت این ترکیب دو واکسن چینی و انگلیسی برای اغلب موارد واکسیناسیون در تایلند به کار گرفته شده است.
آنوتین چارنویراکول، وزیر بهداشت تایلند نیز اعلام کرد برای سه میلیون نفری در این کشور که دو دوز واکسن چینی سینوواک دریافت کردهاند، تزریق دوزهای سوم یادآور از نوع متفاوت واکسن احتمالا از این ماه شروع خواهد شد.
گزارشها درباره کاهش اثربخشی واکسن چینی سینوواک که از نوع واکسن حاوی ویروس غیرفعالشده است، در برابر سویهی بسیار واگیر دلتای کرونا باعث نگرانی در برخی از کشورها شده است.
در اوائل این هفته در جریان مباحثهای درباره بحران کرونا در تایلند در پارلمان این کشور، وزیر بهداشت از قانونگذاران خواست از واکسن سینوواک انتقاد نکنند تا اعتماد مردم به آن سلب نشود و روابط این کشور با چین آسیب نبیند.
نظر شما